duminică, 12 octombrie 2008

Lokma

Timp de preparare: 1 h30 min
Ingrediente:
1 kg zahar, 600 ml apa, o lingurita suc de lamiie, 2 lingurite drojdie uscata, o lingurita zahar,
60 ml apa, 250 gr faina (2 cani si 1/4), un ou, 1/3 lingurita sare, 100 gr ulei
Mod de preparare:
Se prepara un sirop din zahar si apa si se lasa deoparte. Se dizolva drojdia si o lingurita de
zahar intr-un castronel cu apa calduta. Se adauga 1/4 cana de faina si se amesteca pina se
omogenizeaza bine. Se acopera vasul si se lasa 20 de minute. Se adauga restul de faina, oul si
sarea. Se amesteca bine 7-8 minute pina se formeaza un aluat lipicios nu foarte gros. Se lasa la
caldura pentru 30 de minute. Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se tine o lingurita in ulei, dupa
care, cu ea se ia din aluat. Se repeta operatia, punindu-se cit mai multe lingurite cu aluat in
tigaie, care se intorc rapid pe partea cealalta. Se coc pina devin aurii. Se scot in siropul rece si
se lasa pina absorb siropul. Se scot pe un platou si se servesc.
Specific: Turcia

Niciun comentariu: