luni, 20 octombrie 2008

Macaroane cu fasole verde si branza

Ingrediente:
500 g fasole verde, sare, 400 g tortiglioni (macaroane scurte), 500 g rosii, 150 g sunculita
afumata, 2 linguri ulei, 1 lingura patrunjel verde tocat, 1/8 l concentrat de legume (Knorr +
apa), piper, 200 g telemea putin sarata.
Mod de preparare:
Se spala fasolea, se curata, se taie bucati si se fierbe circa 5 minute in apa (multa) cu sare. In
aceeasi apa se fierb si pastele (conform indicatiilor de pe ambalaj). In apa in care fierb
macaroanele, se introduc cateva secunde si rosiile (fara codite), apoi se scot, se curata de
pielita si se taie marunt. - Slaninuta taiata fasii se prajeste in uleiul incins, pana ce devine
crocanta, dupa care se scoate din tigaie si in locul ei se pun rosiile, patrunjelul si zeama de
zarzavat. Se gusta de sare si piper si se fierb incet, aproximativ 5 minute. - Se scurg bine
pastele si fasolea, se amesteca cu baconul prajit si sosul de rosii. Se incorporeaza branza
sfaramata sau taiata cubulete si se mai gusta o data de sare si piper.
Specific: Italia

Niciun comentariu: