miercuri, 15 octombrie 2008

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

Ingrediente:
500 g fasole alba uscata, 1 ramurica de rozmarin, sare, 500 g rosii cojite (conserva), 3 catei de
usturoi, 5 linguri de untdelemn, 4 fire de salvie uscata, piper negru, o bucata de carnat afumat
sau cabanos taiat bucati (se poate pune si salam de vara, taiat in felii subtiri).
(pentru 4-6 portii)
Mod de preparare:
Se pune fasolea la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa veche si se
pune la fiert cu 1 l de apa curata, firul de rozmarin si o jumatate de lingura de sare. Se fierbe o
ora si jumatate, la foc mic. Se strecoara fasolea. Daca rosiile sunt proaspete, se oparesc, se
curata de pielita si se taie in sferturi mici; daca sunt rosii intregi, cojite, din conserva, se taie in
functie de marimea lor (de obicei, sunt lunguiete si mici). Se curata usturoiul si se taie felii. Se
incinge untdelemnul intr-o cratita mare. Se calesc in el usturoiul si frunzele maruntite de
salvie (se gasesc la Plafar). Se adauga rosiile si se calesc scurt. Se adauga fasolea boabe
scursa, se sareaza, se pipereaza, se amesteca bine cu rosiile. Se serveste impreuna cu bucatile
de carnat, de cabanos sau cu feliile de salam prajite scurt in foarte putin untdelemn. Cui ii
place, poate sa adauge deasupra putin otet.

Niciun comentariu: