miercuri, 15 octombrie 2008

Mancarica de pui cu tarhon si rosii

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
1 pui, 6-7 rosii, 2-3 cepe, 1 lingurita de faina, boabe de piper, 1 lingurita de tarhon, 1 foaie de
dafin, 1-2 legaturi de patrunjel, sare si ulei
Mod de preparare:
Se portioneaza puiul si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a dat intr-un clocot, se scot bucatile
de pui (zeama nu se arunca) si se prajesc in uleiul incins. Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un
castron si se caleste ceapa tocata in acelasi ulei. Cand s-a aurit, se pun si rosiile oparite,
decojite si taiate marunt. Se adauga o cana din zeama in care a fiert puiul, o lingurita de faina,
tarhonul, foaia de dafin, boabele de piper, amestecand mereu pana se leaga. Se introduc
bucatile de carne in sosul format, se mai toarna si 2 cani din zeama de pui si se mai lasa sa dea
in cateva clocote. Cand e gata, se presara patrunjelul taiat fin.Se serveste cu garnitura de
cartofi

Niciun comentariu: