sâmbătă, 11 octombrie 2008

Mancarica de vinete

Timp de preparare: 1 h20 min
Ingrediente:
5 buc. vinete, 3 buc. ardei grasi, 4 buc.ceapa, 2 buc.morcov, 1 buc. patrunjel radacina, 2
buc.rosii, 1 capatana de usturoi, o ceasca ulei, 2 linguri bulion, 2 legaturi patrunjel verde, sare
dupa gust, apa.
Mod de preparare:
Se aleg vinete potrivite care se curata de coaja, se taie rondele, se presara cu sare si se lasa la
scurs intr-o sita. Intre timp se taie ceapa marunt, morcovul si patrunjelul in rondele subtiri.
Ceapa se caleste in ulei pana devine lucioasa se adauga morcovul si patrunjelul taiate rondele
si se calesc in continuare. Cand vinetele s-au scurs se ia fiecare bucata, se stoarce de zeama si
se prajeste in ulei incins. Intr-o cratita se pune un rand de vinete, un rand de legumele calite si
usturoi taiat felii subtiri, apoi se continua aceasta operatiune pana ramane deasupra un strat de
legume calite peste care se adauga rosiile taiate felii. Intr-un castron se dilueaza cu apa
bulionul, se adauga sare dupa gust si patrunjelul tocat marunt, se omogenizeaza si se toarna
peste legume. Daca este necesar se mai completeaza cu apa astfel incat legumele sa fie
acoperite. Se da cratita la foc potrivit 45-50 de minute.Se serveste calda sau rece. Este foarte
buna cu mamaliguta si mujdei de usturoi.
Specific: Turcia

Niciun comentariu: