joi, 30 octombrie 2008

Margarete cu brînzã

Ingrediente: 4 felii franzelã de 2 cm grosime (circa 200 g), 200 ml lapte, 4 ouã, 50 g caºcaval sau parmezan ras, 50 g unt sau untdelemn, 50 ml smîntînã. Mod de preparare: Feliile de franzelã, aºezate într-o cratiþã, se stropesc cu tot laptele puþin cãlduþ, întorcîndu-se pe ambele pãrþi pînã cînd îl absorb; apoi se pun într-un vas termorezistent bine uns cu unt sau untdelemn. Se face cîte un cuib în mijlocul fiecãrei felii (apãsînd cu dosul unei linguri), în care se sparge cîte un ou; se presarã cu parmezan ºi se pun bucãþele de unt pe fiecare felie. Vasul se introduce în cuptorul fierbinte, cu 10-15 minute înainte de servire, ca sã se coaguleze ouãle ºi sã se rumeneascã puþin deasupra. Cînd se scot din cuptor, se împarte smîntînã pe fiecare felie. Se servesc fierbinþi ca prim fel.

Niciun comentariu: