miercuri, 29 octombrie 2008

Mincare de fasole verde

Durata1 h
Ingredinte:500 gr. carne de pasare (vita, porc), 1/2 kg. de fasole verde, o ceapa, ¼ l suc de rosii, 25 gr. de faina, 50 ml de ulei, patrunjel verde, cimbru si sare.Mod de preparareSe toaca ceapa, se taie carnea in bucati si se prajesc impreuna 2-3 minute. Se adauga apa cit sa cuprinda bine carnea, se pune 1/4 lingurita de sare si lasati sa fiarba. Cind clocoteste, se pune fasolea spalata si taiata in bucati. Se acopera vasul si se lasa la foc mic. Cind fasolea este aproape gata, se pune sucul de rosii si cimbru. Se da vasul la cuptor sa se formeze sosul si daca mai este nevoie se adauga apa calda. Cind mincarea este aproape gata, se pune verdeata. Mod de servireSe serveste preparatul, adaugind in farfurie si cite o lingura de smintina.

Niciun comentariu: