vineri, 17 octombrie 2008

Mucenici muntenesti





















Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
faina, apa, sare, nuca macinata, zahar, scortisoara
Mod de preparare:
Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca.
Se rup bucatele din aluat si se formeaza suluri ceva mai subtiri decit macaroanele. Din aceste
suluri se modeleaza covrigei sau opturi, cit mai mici, care se lasa sa se usuce de la o zi la alta.
Se pune la fiert apa cu zahar, dupa gust, si, cind clocoteste, se introduc mucenicii. Se fierb
pina se inmoaie.
Se iau de pe foc si se adauga nuca pisata, pina cind zeama se ingroasa. Uscarea mucenicilor
inainte de fierbere este absolut necesara, pentru a se evita absorbtia unei cantitati prea mari de
apa in timpul fierberii si deformarea lor.Se servesc reci, presarati cu nuca pisata, zahar tos si
scortisoara

Niciun comentariu: