sâmbătă, 11 octombrie 2008

Muraturi turcesti

Timp de preparare: 2 h
Ingrediente:
gogonele verzi, morcovi, telina, ceapa, gogosari, varza alba, conopida, boabe de mustar, boabe
de piper, sare, otet, miere de albine
Mod de preparare:
Se curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie
pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt fara a fi frecata cu sare. Conopida se rupe
in bucati mai mici. Intr-un vas se fierb impreuna otet (1 kg. la 2kg de apa) cu sare, miere de
albine (depinde de cit de dulce vreti sa fie compozitia), boabele de piper, mustar, foile de
dafin. Intr-un borcan de 800 gr. se pun in ordine aleatorie toate legumele, taiate in prealabil si
varza tocata.
Dupa ce a fiert compozitia mai inainte amintita se toarna peste legumele din borcan sa le
oparim putin .Se lasa fara capac pina a doua zi dimineata dupa care se leaga cu celofan(nu stiu
daca asa se scrie)si se coboara in pivnita sau la rece pe balcon. Se serveste la orice friptura, in
special la cea la tava
Specific: Turcia

Niciun comentariu: