miercuri, 15 octombrie 2008

Musaca de varza acra

Ingrediente:
1 1/2 kg varza acra, 1/2 kg carne de porc,oaie,vita sau de pasare grasa, 100 g ceapa, 100 ml
untdelemn, 100 gorez, o foaie de dafin, piper, ienibahar, cimbru, marar, smantana.
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, direct in oala sub presiune, numai un minut,
se adauga carnea tocata, se amesteca 2 minute, ca sa se coaguleze la suprafata, apoi se pune
varza taiata,condimentele, cimbru, marar, o foaie de dafin si 1/2 l apa fierbinte; se amesteca
bine totul,se inchide oala cucapacul si se lasa sa fiarba la foc mic, cca o ora.Se ia, apoi, de pe
foc, se lasa sa se raceasca sau se raceste in apa rece ca sa se poata scoate capacul;se adauga
orezul spalat (nefiert), se amesteca bine cu varza sicarnea.Dupa aceea, se pune capacul, se
pune pe foc si se lasa inca cca 15 minute, la foc mijlociu, ca sa fiarba si orezul, care va
incorpora tot lichidul ramas in oala. Musacaua va avea acelasi gust ca si cind fiecarear fi fiert
separat.Se serveste simpla sau cu smantana, la masa.

Niciun comentariu: