miercuri, 15 octombrie 2008

Muschi de vita cu ciuperci

Timp de preparare: 1h
Ingrediente:
Cantitate pt 6 portii: muschi de vita - 0,900 gr, ulei de floare - 0,100 ml, unt - 0,100 gr, faina -
0,020 gr, pasta de tomate - 0,015 gr, vin rosu - 0,200 ml, vin alb - 0,100 ml, supa de oase -
0,200 ml, ciuperci - 0,150 gr, morcovi - 0,030 gr, patrunjel radacina - 0,030 gr, pastarnac -
0,030 gr, telina - 0,030 gr, sare - 0,015 gr, piper - 0,002 gr
Mod de preparare:
Muschiul se curata de pielite, se spala si se transeaza dupa care se da un praf de sare si piper ,
se aseaza intr-o cratita cu uleiul bine incins si se rumeneste usor pe ambele parti.Separat se
incinge untul in care se calesc legumele taiate potrivit , faina cu pasta de tomate si vinul alb.Se
lasa la fiert 5 minute dupa care se strecoara si se toarna sosul obtinut peste muschi,adaugand
ciupercile curatate,spalate si taiate lame.Se introduce muschiul in cuptorul incins si se lasa 30
- 35 de minute inainte de al scoate cu 5 minute adaugam vinul rosu.Se serveste cu sosul
propriu.

Niciun comentariu: