duminică, 19 octombrie 2008

Omleta cladita cu 3 arome

Ingrediente:
500 g dovlecei, 2 ardei grasi rosii (capia), 4 cepe albe (proaspete), 6 fire patrunjel verde, 2
catei de usturoi, 12 oua, 1/2 lingurita nucsoara pisata, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.
(pentru 6 persoane)
Mod de preparare:
Coaceti ardeii si lasati-i sa se raceasca intr-o punga de plastic sau intr-o cratita cu capac.
Spalati dovleceii, taiati-le extremitatile si dati-i pe o razatoare mijlocie. Curatati ceapa si
usturoiul si tocati-le marunt. Curatati ardeii copti de pielita si seminte si taiati-i fasii.
Ungeti cu ulei o forma rotunda (cu marginile detasabile) cu diametrul de 20 cm. Spargeti 4
oua intr-un castron, bateti-le cu furculita si adaugati sare si piper. Puneti la incins o lingura de
ulei intr-o tigaie de teflon, caliti ceapa tocata circa 1 minut, dupa care turnati peste ea ouale
batute. Lasati-le sa se intareasca, fara sa amestecati deloc si, cand s-a inchegat omleta,
rasturnati-o in forma unsa. Spargeti inca 4 oua, bateti-le, adaugati sare, piper si fasiile de ardei
copt si amestecati-le bine. Incingeti o lingura de ulei, prajiti omleta, asa cum ati procedat si cu
prima, si rasturnati-o in forma. Incingeti cuptorul la 180¡C. Puneti in tigaie restul de ulei
impreuna cu usturoiul tocat si lasati-l sa se prajeasca un minut, la foc mic. Adaugati dovleceii
rasi, patrunjelul tocat, nucsoara si putina sare, amestecati-le bine si lasati-le sa se dunstuiasca
5 minute. Spargeti ultimele 4 oua, turnati-le in tigaie peste dovlecei, amestecati, lasati-le sa se
inchege usor si rasturnati-le in forma.
Bagati omleta cladita la cuptor si lasati-o sa se rumeneasca o jumatate de ora. Scoateti-o din
forma cat e calduta si apoi lasati-o sa se raceasca bine. Serviti-o rece, cu salata verde sau cu
sos de rosii.
Specific: Franta

Niciun comentariu: