sâmbătă, 11 octombrie 2008

Orez gratinat

Timp de preparare: 10 min
Ingrediente:
orez, sunca presata, cascaval, ardei gras, piper alb, sare, 1 ou, vitin, ceapa verde
Mod de preparare:
Orezul se spala in 2-3 ape, se fierbe in proportie de 1/1 cu apa. Sunca presata se taie cuburi
mici, la fel si cascavalul curatat. Ardeiul gras, dupa ce e spalat si curatat, se taie joulien. Se
clateste sunca si ardeiul gras. Oul se face omleta si se rupe bucatele mici si se amesteca cu
sunca si ardeiul gras (in foarte foarte putin ulei). Dupa 2 minute de amestecat se adauga orezul
cam cca un bol de orez fiert, vitinul (daca este), sarea, piperul alb. La urma se adauga
cascavalul taiat cuburi mici si ceapa verde tocata foarte marunt, cca un varf de lingurita, si se
amesteca pana se gratineaza.Se serveste de preferinta cald, cu betisoare chinezesti, alaturi de o
portie de porc Gong-Bao.
Specific: China

Niciun comentariu: