luni, 20 octombrie 2008

Panzanella - Salata italieneasca cu paine

Ingrediente:
300 g paine alba (din ziua precedenta), 8 linguri ulei de masline, 700 g rosii, un ardei gras
(200 g), 1 ceapa rosie de apa (50 g), 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 1 lingura capere, 4
linguri otet alb, sare, piper.
Mod de preparare:
Se taie painea cubulete de circa 2 cm. Se incing intr-o tigaie trei linguri de ulei si se prajeste
painea, amestecand intruna, pana ce devine crocanta. - Se spala rosiile si se taie marunt.
Ardeiul, curatat de seminte si nervuri, se taie fasii, iar ceapa - fideluta. Se spala busuiocul, se
aleg frunzulitele si se toaca marunt, iar usturoiul curatat se preseaza sau se zdrobeste. - Se
amesteca painea cu rosiile, ardeiul, ceapa si caperele si se adauga otetul batut cu restul de ulei,
busuioc, sare si piper si, la sfarsit de tot, usturoiul. Se amesteca bine salata si se lasa 30 de
minute la rece. Se gusta de sare si piper si se serveste garnisita - eventual - cu frunzulite de
busuioc.
Specific: Italia

Niciun comentariu: