joi, 30 octombrie 2008

Papanasi fierti

300g branza de vaci, faina-3linguri, 100g unt, 50g miez de paine alba, lapte - un pahar, 3oua, sare-dupa gust, 20ml smantana.
Se ia branza de vaci, se pune sub presa(ca sa iasa zerul) si se trece prin sita.Miezul de franzela se nmoaie in lapte, se stoarce bine, apoi se trece prin sita.Intr-un castron, miezul de franzela se amesteca cu trei galbenusuri si cu putin sare.Separat, albusurile se bat spuma, apoi se amesteca cu branza, galbenusurile si cu faina, obtinindu-se un aluat potrivit de tare.Se ia in mana cate o bucata din aluat, i se da mai intai forma rotunda, apoi se turteste putin, apasand cu degetul deasupra, in mijlocul ei.
Papanasii se pun la fiert(la fac viu) intr-o cratita cu apa multa; cand papanasii se ridica deasupra apei, inseamna ca sint fierti, Se incearca mai intai daca aluatul este fiert, apoi papanasii se scot din apa cu spumiera, se pun intr-un vas si se oparesc prajit in unt.
Se servesc cu smantana sau cu pesmet prajit in unt.

Niciun comentariu: