luni, 20 octombrie 2008

"Papiote" de cod

Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
(pentru 4 persoane): 8 fileuri de cod (600 g), 4 fire de marar, sare, piper. Pentru sos: 2 rosii, 1
catel de usturoi, 1 legatura de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon), 1 ardei iute uscat, 2
lingurite ulei de masline
Mod de preparare:
Sosul - Se oparesc rosiile, se curata de pielita, se indeparteaza semintele (prin presare) si se
taie cubulete. Se toaca marunt verdeata si usturoiul si se amestecat toate, impreuna cu ardeiul
iute pisat, cu uleiul si cu sarea. Se incinge cuptorul la 240 grade C. Se spala si se zvinta
fileurile de peste, se sareaza si se pipereaza. Se decupeaza din folia de aluminiu 4 cercuri cu
diametrul de 30 cm. Li se da forma unor corabioare cu bordul ridicat, se pun in ele cite 2
fileuri de peste, se presara deasupra frunzulite de marar, se indoaie folia si se string marginile
intre degete. Se asaza "papiotele" pe tava de la aragaz si se dau 8 minute la cuptor.Serviti
pestele impreuna cu sosul de rosii incalzit pe bain-marie sau.
Specific: Franta

Niciun comentariu: