luni, 20 octombrie 2008

Paste cu ciuperci

Timp de preparare: 25 min
Ingrediente:
250 gr. paste, 400 gr. ciuperci, 2 morcovi, 4 catei usturoi, 50 ml vin alb, ulei de masline,
patrunjel, sare, piper, parmezan sau cascaval ras
Mod de preparare:
Se taie marunt usturoiul, se dau pe razatoare cei 2 morcovi si se calesc in tigaia in care s-a
incins in prealabil uleiul de masline. Se adauga ciupercile(champignon) taiate in cuburi si se
pune un capac, asteptind sa lase apa ciupercile. Se adauga vinul, sarea si piperul dupa gust si
se acopera din nou cu capacul lasind asa cca. 10 minute. Se amesteca din cind in cind. Dupa
cele 10 minute se ia capacul si se lasa inca putin pe foc pentru a pierde aspectul lichid si a
capata consistenta unui sos. Cind este aproape gata se adauga patrunjelul tocat marunt. Intre
timp s-a pus la fiert o oala cu apa in care s-a adaugat putina sare. Cind fierbe in clocot, se pun
pastele si se lasa la fiert timp de 9-10 minute(depinde de timpul de preparare scris pe ambalaj),
amestecindu-se din cind in cind. Cind este gata (al dente) se strecoara si se pune peste sosul
deja preparat, amestecind bine.Se serveste dupa ce s-a presarat deasupra cascavalul ras
Specific: Italia

Niciun comentariu: