luni, 20 octombrie 2008

Paste cu sos ragu

Timp de preparare: 1 h30 min
Ingrediente:
500 g paste spirale, 750 g carne de vita, 2 cepe potrivite, 2-3 catei de usturoi, 1 morcov, 1
ardei gras rosu, optional 1 ardei iute mic, 3-4 linguri ulei de masline, 2-3 linguri bulion, piper,
supa concentrata, cimbru, boia de ardei, 150 ml lapte cald, 1 lingurita de faina, 250 g cascaval,
1 lingurita de unt
Mod de preparare:
Pastele se fierb in apa cu sare, se clatesc si se scurg. Intr-o tigaie se pun: uleiul usturoiul si
ceapa taiate marunt si se calesc la foc mic pana se inmoaie dupa care se adauga ardeiul rosu
taiat marunt si morcovul dat prin razatoare. Dupa ce se inmoaie se adauga ardeiul iute curatat
de seminte si nervuri si carnea data prin masina. Cand carnea s-a albit se adauga condimentele
si apa lasindu-se sa fiarba bine toate ingredientele. La sfarsit se pune bulionul se da un clocot
si se opresta. Intr-o forma de cuptor unsa cu unt se aseaza un strat de paste peste care se pune
compozitia cu carne si un alt strat de paste. Pe deasupra se face un sos alb: unt topit si faina
peste care dupa ce se aureste se toarna usor laptele cald ca sa nu faca cocoloase si jumatate din
cantitatea de cascaval ras. Se ia de pe foc se pune peste paste si se presara restul de cascaval.
Se da la cuptor pana scade sosul si se coace.Se serveste cu salata verde, muraturi de sezon si
un pahar de vin rosu
Specific: Italia

Niciun comentariu: