luni, 20 octombrie 2008

Paste cu vinete

Ingrediente:
2 vinete (500 g), 1/2 l ulei de masline, 1,25 kg rosii carnoase, 350 g penne (macaroane scurte),
sare, 2 catei de usturoi, piper, 1 varf de cutit zahar, 150 g Mozzarella, 1 legatura busuioc
verde.
(pentru 4 portii)
Mod de preparare:
1. Se curata vinetele, se spala si se taie bucati. Apoi se incinge uleiul (2 linguri se pun
deoparte), se prajesc vinetele circa 3 minute, se scot si se lasa sa se scurga 2 ore pe hartie
absorbanta.
2. Se fierb macaroanele “al dente” in apa cu sare. Rosiile se curata de pielita, se taie mai intai
in doua, se indeparteaza semintele (prin presare) si pe urma se taie marunt. Usturoiul curatat
se taie feliute si se prajeste putin in restul de ulei incins. Se adauga si rosiile, se calesc si ele
usor si se condimenteaza.
3. Se adauga vinetele si macaroanele scurse si se lasa sa fiarba incet, 3-5 minute, amestecand
din timp in timp.
4. Se incorporeaza Mozzarella taiata cubulete si busuiocul tocat marunt, se gusta de sare si
piper si se presara deasupra - eventual - parmezan ras.
Specific: Italia

Niciun comentariu: