vineri, 10 octombrie 2008

Patlican Musakka

Timp de preparare: 1 hIngrediente:1 kg vinete, 50 g ulei de masline, 250 gr carne tocata, 2 cepe mici, 2 rosii, 2 lingurite bulion, 2lingurite sare, 1/4 lingurita piper, 1/2 cana apa, patrunjelMod de preparare:Se curata vinetele fisii si se taie in felii de 1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pina devinmaronii. Se scot din tigaie, pastrind uleiul. Se pune un strat de vinete intr-un vas. In uleiulramas se caleste ceapa, dupa care se pune si carnea, lasindu-se timp de 8 -10 minute. Seadauga bulionul, o rosie taiata, sarea si piperul. Se acopera cu un capac si se lasa 4-5 minute.Se adauga apa, amestecind bine. Se lasa amestecul pina fierbe, dupa care se rastoarna pestevinete. Se acopera cu felii de rosie. Se lasa la cuptor 30 minute. Se presara deasupra patrunjel.Se serveste ferbinte.Specific: Turcia

Niciun comentariu: