luni, 20 octombrie 2008

Penne cu sos de ardei copti si busuioc

Ingrediente:
400 g Penne (macaroane scurte), 3 ardei grasi galbeni, 1 ardei gras rosu (capia), 8 fire busuioc,
1 ceapa, 1 catel de usturoi, 150 ml frisca nebatuta (smantana subtire), 2 linguri ulei de
masline, 1 priza de cimbru uscat.
(pentru 4 persoane)
Mod de preparare:
Coaceti ardeii, puneti-i intr-o cratita, presarati peste ei putina sare, acoperiti-i cu un capac si
lasati-i asa pana ce se racesc. Curatati-i de coaja si de seminte si taiati-i fasii. Puneti deoparte
fasiile de ardei rosu (capia) si cateva de ardei galben. Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le
marunt si puneti-le la calit in uleiul incins. Adaugati fasiile de ardei galben si cimbrul si lasatile
sa se dunstuiasca 5 minute. Incorporati apoi frisca sau smantana si busuiocul verde taiat cu
foarfeca, gustati de sare si piper si mai lasati-le inca 5 minute pe foc mic. Turnati compozitia
din cratita in robotul de bucatarie si mixati-o pana ce obtineti un sos fin. Intre timp, fierbeti
macaroanele (circa 10 minute) intr-o oala mai mare cu apa sarata (multa). Scurgeti-le imediat,
rasturnati-le intr-un castron incalzit, turnati peste ele sosul si decorati-le cu fasiile de ardei
rosu si galben puse deoparte. Serviti-le fierbinti.
Specific: Franta

Niciun comentariu: