miercuri, 15 octombrie 2008

Perisoare cu smantana

Ingrediente:
Perisoarele:circa 1/4 kg piept de pasare, 50 g franzela, un ou sau 1-2 albusuri, 50 g ceapa,25 g
faina, untdelemn,sare.Sosul: 30-50 g untdelemn,o lingurita de ceapa rasa, 25 g faina,15-20 ml
zeama de lamiie, 100 ml smantana,marar,sare.
Mod de preparare:
Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si franzela.La tocatura se
adauga oul intreg sau albusurile, faina, 1/2 lingurita sare fina, un varf de cutit de piper, o
lingurita cu varf de marar sau patrunjel taiat marunt si se amesteca bine.Intr-o cratita de 2 l, se
caleste ceapa cu 3 linguri de untdelemn sau alta grasime, la foc mic, numai un minut si se
stinge imediat cu 1/2 l apa.Cind clocoteste apa, se ia cu lingurita din compozitie o cantitate
cam cit o nuca; in palma udata cu apa rece i se da forma rotunda si sepune direct in apa.Daca
este moale compozitia, i se da forma rotunda si se pune direct in apa.Vor rezulta cca 20
perisoare.Se fierb acoperite, la foc mic, cca 30 minute.Dupa 15 minute se intorc pe partea
cealalta.Cind sint fierte, se adauga smantana, frecata bine cu faina si diluata cu 2 linguri de
apa rece; se amesteca cu sosul si se lasa sa fiarba citeva clocote ca sa se lege.Sosul trebuie sa
cuprinda bine perisoarele si sa aiba consistenta unei smintini subtiri. Daca este nevoie, sosul
se mai dilueaza cu putina apa.In loc desare se poate pune o lingurita cu varf de
"Delikat".Pentru aroma, se adauga marar verde sau uscat.Cratitase ia de pe foc si mincarea se
sareaza, daca nu s-a pus "Delikat" si se acreste dupa gust.Perisoarele seservesc cu piure de
cartofi sau cu garnitura de orez.

Niciun comentariu: