sâmbătă, 11 octombrie 2008

Peste cu orez

Timp de preparare: 50 min
Ingrediente:
peste, 125 gr. slanina, 40 gr. unt, 3 buc. ceapa, 4 buc. rosii, 1/2 lingurita sofran, sare, piper,
boia, 250 gr. orez
Mod de preparare:
Intr-o cratita cu unt topit se pun slanina taiata in bucatele si cepele tocate marunt. Indata ce
incep sa capete o culoare aurie, se pune peste pestele taiat bucatele potrivite.Acestea se intorc
pe ambele parti iar dupa ce s-au prajit putin se scot si se tin la cald. In aceeasi cratita se pun
rosiile taiate in cuburi, sarea, piperul, boiaua si sofranul. Se adauga apa si se lasa sa fiarba, la
foc mic aproape 1/2 de ora. Se pun apoi si bucatile de peste, se lasa totul sa mai dea citeva
clocote.Se serveste cu orez fiert
Specific: India

Niciun comentariu: