sâmbătă, 11 octombrie 2008

Peste cu sos de usturoi

Ingrediente:
4 fileuri de peste alb (fara pielita), 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt, 1
ou, 125 ml bere, 80 ml ulei de masline, 50 g pesmet. Pentru sos: 2 cartofi mari cruzi, curatati
de coaja, 4 catei de usturoi (rasi), 1 lingura otet alb, sare, piper, 80 ml ulei de masline.
Mod de preparare:
Se taie fileurile in doua (pe lung) si se zvanta cu un servetel absorbant. Se cern intr-un castron
faina si praful de copt si se incorporeaza - putin cate putin - oul batut cu bere. Se amesteca
usor, pana ce s-a absorbit tot lichidul si se obtine un aluat neted. Se incinge uleiul intr-o tigaie,
se dau fileurile de peste intai prin aluat si pe urma prin pesmet si se prajesc, cate doua minute
pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga (pe hartie
absorbanta) si se tin la cald. Se prepara sosul: cartofii taiati cubulete de circa 1 cm se fierb
aproximativ 8 minute, se scurg si se sfarma - intr-o craticioara - cu furculita. Se adauga
usturoiul si otetul, se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza. Se incorporeaza si uleiul,
amestecand intruna, pana ce amestecul se ingroasa si se inmoaie (circa 5 minute). Sosul astfel
preparat se serveste cu pestele cald.
Specific: Grecia

Niciun comentariu: