sâmbătă, 11 octombrie 2008

Peste la sare

Timp de preparare: 2 h
Ingrediente:
Peste (de carne alba), sare mare (2 kg)
Mod de preparare:
Se curata pestele si se taie capul (pt. ciorba), se spala foarte bine dupa care se usuca foarte
bine pina este total svintat. Se foloseste un vas de yena de marimea cantitatii de peste (2-3
pesti, 1-1,5 kg) de preferinta dreptunghiular si innalt de o palma. Se incinge cuptorul la 200-
220 de grade, se pune sare (grosime de un deget) pe fundul vasului de yena, deasupra se pune
pestele si apoi se acopera pestele cu sare pina la limita vasului. Se lasa in cuptor (45-60 min)
pina cind sarea de deasupra se pietrifica. Dupa aceea se scoate, se sparge sarea cu un ciocanel
si se scoate pestele pe farfurie in asa fel incat sa aiba cit mai putina sare. Se serveste cu cartofi
natur (cu margarina), patrunjel si usturoi tocat marunt presarat din abundenta peste tot.Se
serveste cu mujdei sau cu lamiie
Specific: Spania

Niciun comentariu: