luni, 20 octombrie 2008

Peste sicilian

Ingrediente:
4 fileuri de peste de 200 g (cod, merluciu etc.), zeama de la o lamaie, sare, piper, 3 linguri ulei
de masline.
Pentru sos- 150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2
linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2 linguri
capere, 2 foi de dafin, 100 ml vin alb.
(pentru 4 persoane)
Mod de preparare:
1. Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.
2. Se prepara sosul: telina se spala si se taie rondele, ceapa si usturoiul se curata si se taie
marunt, iar patrunjelul spalat si zvantat se toaca. Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul
incins, se adauga si celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet. Se gusta de sare si
piper.
3. Pestele se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-7 minute in uleiul incins. Se
aseaza pe farfurii si se serveste cu sosul cald.
Specific: Italia

Niciun comentariu: