duminică, 12 octombrie 2008

Peynirli Kunefe

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
450 gr zahar, 350 gr apa, 2 lingurite lamiie, 500 gr cataif, 200 gr unt, 375 gr brinza nesarata
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un vas zaharul si apa, pe foc mic, pina se dizolva zaharul. Se fierbe timp de
cinci minute. Se adauga sucul de lamiie si se mai lasa un minut. Se lasa deoparte. Intr-un alt
vas se combina cataiful si untul. Jumatate din acest amestec se pune pe fundul unei tavi si se
preseaza usor. Se rade brinza deasupra. Se adauga restul de cataif, de aceasta data apasind mai
tare pentru a presa. Se lasa la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute, pina cataiful devine
maroniu. Se scoate din cuptor si se lasa 2 minute, dupa care se rastoarna deasupra siropul
caldut. Se lasa pina cind siropul este absorbit, dupa care se taie bucati si se serveste.
Specific: Turcia

Niciun comentariu: