duminică, 19 octombrie 2008

Piept de curcan cu garnitura de pere

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
500 g fileuri de piept de curcan,sare, piper negru, 400 ml supa de pasare, 1/2 plic amestec
condimente pentru friptura de curcan,1 lingurita condiment picant lichid sau praf, 170 g afine
congelate, 2 pere, 2 linguri unt, 1 lingura zahar, 6 linguri vin sec rosu
Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 200 grade. Se spala carnea, se sterge. Se presara cu amestecul de
condimente. Se prajeste pieptul, cu partea cu pielea in contact cu tigaia.se intoarce si se mai
prajeste 3 min. Se asaza intr-o forma de sufleu, cu partea cu pielea in sus. Zeama de la prajit
se stinge cu supa de pasare si se mai lasa sa fiarba 5 min. Se aduga condimentul picant si
afinele si se da la fiert. Se adauga la friptura si se coc 30 de minute. Se taie in doua perele si se
scot semintele. Se calesc in unt 5 min. Se adauga zahar. Carnea se tine la cald. Se toarna sosul
intr-o craticioara, se adauga vin si se da in fiert. Se condimenteaza cu sare si piper si se
serveste cu pere si carne.
Specific: Franta

Niciun comentariu: