miercuri, 15 octombrie 2008

Piftie de porc

Timp de preparare: 2 h
Ingrediente:
picioarele, urechile, 1/2 kg carne macra, 5 l apa, sare, catei de usturoi
Mod de preparare:
Carnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la gennchi in jos, si urechile. Se
curata bine picioarele, se oparesc cu apa clocotita, apoi se spala cu 2-3 ape reci. Se pun la fiert
4 picioare cu 5 l apa, carnea macra si sare. Se lasa sa fiarba in clocote mici pana cand carnea
se ia de pe os, iar lichidul luat intre degete este lipicios. Se ia de pe foc, se scoate carnea, iar
zeama se degreseaza; se ia carnea de pe oase si se distribuie in mai multe farfurii adanci. Dupa
ce zeama s-a racit se pun in ea catei de usturoi zdrobiti. Se lasa sa se limpezeasca, apoi se
strecoara in fiecare farfurie si se pun la rece, sa se prinda piftia.

Niciun comentariu: