sâmbătă, 11 octombrie 2008

Pilaf grecesc

Timp de preparare: 1 h30 min
Ingrediente:
1 pui de 1 kg., 3 ficatei, 4 buc. rosii, 2 buc. cepe, 250 gr. ciuperci, 300 gr. orez, 6 dl apa, unt,
sare, zeama de la o jumatate de lamîie
Mod de preparare:
Se taie toata carnea in bucati potrivite. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu zeama de
lamîie. Se aureste ceapa tocata in ulei, se pune carnea si se rumeneste potrivit pe toate partile.
Se adauga rosiile taiate, se potriveste de sare si piper. Se pune putina apa calda. Cind aceasta
aproape s-a evaporat, si carnea este gata, se pun si ciupercile. Se unge o cratita cu unt si se
aseza pe foc, se adauga orezul spalat si se amesteca cu grija. Cind orezul a absorbit toata
grasimea, se pune apa fierbinte si putina sare. Se da vasul la cuptor pentru 20 de minute. Se
unge un vas rezistent la foc cu unt si se pune orezul, in care se infing bucati de ficat prajit si
stropit cu o parte din sosul de la mincarea de ciuperci. Se pune orezul pe platou, lasind un gol
in mijloc, in care se aseaza carnea si ciupercile. Se decoreaza cu patrunjel verde.
Specific: Grecia

Niciun comentariu: