joi, 16 octombrie 2008

Piperchi

Timp de preparare: 35 min
Ingrediente:
3 buc. ardei capia rosii, 3 buc. ardei grasi, 3 gogosari, 2 cepe rosii, 6 catei usturoi, 6 rosii, 6
oua, 100 ml ulei, 10 gr. sare, piper, curry, foi dafin, un ardei iute (sa fie iute tare!), 100 gr.
branza telemea de oaie, un pahar de iaurt (de prefetinta chisleag), o legatura patrunjel si una
de telina
Mod de preparare:
Se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt in 75 ml ulei condimentat cu curry intr-o tigaie wok
(sau un vas de tuci cu capac). Cand incep sa se rumenasca se adauga ardeii taiati felii subtiri,
piperul, rosiile decojite si taiate cubulete si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute,
amestecandu-se din cand in cand. In acest timp se pregateste separat o omleta din 6 oua, 50
gr. de branza si un pahar de iaurt (chisleag). Se amesteca in permanenta in omleta sa nu prinda
crusta si se stinge focul imediat ce incepe sa se prinda. Dupa expirarea celor 35 de minute se
amesteca compozitia din tigaia wok cu omleta, se sareaza dupa gust si se adauga patrunjelul si
telina verde. Se amesteca si se stinge focul lasandu-se tigaia wok cu capacul pe ea inca 10
minte.Se serveste cu branza rasa deasupra.

Niciun comentariu: