miercuri, 15 octombrie 2008

Pirjoale moldovenesti

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
1 kg. carne macra, o ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. cartof, o felie de piine, 1 ou, 1 dl ulei, 2
linguri pesmet, sare, piper, verdeata tocata
Mod de preparare:
Se alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin
masina de tocat impreuna cu ceapa tocata si usor calita si piinea stoarsa bine. Cine doreste
poate toca o data cu carnea, morcovul si cartoful, astfel pirjoalele sint mai fragede. Este de
preferat ca tocatura sa fie data prin masina de doua ori. Se amesteca in compozitie oul, se
potriveste de sare, de piper si se pune verdeata. Se ia cu lingura tocatura, se da prin pesmet, se
turteste cu mina, dindu-i-se forma dorita si se prajeste bine, pe ambele parti, in ulei incins.

Niciun comentariu: