vineri, 17 octombrie 2008

Pogaci (pogacele)

Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
500 g faina, 500 g jumari, 30 g drojdie, 2 galbenusuri, 100 g smantana, 1/2 lingurita sare,
(daca jumarile sunt nesarate), 2 linguri rom, 1 ou, 100 g cascaval sau chimen, unt pentru uns
tava
Mod de preparare:
Se amesteca drojdia cu romul, galbenusurile, smantana si sarea, apoi cu faina si cu jumarile
date prin masina de tocat. Se framanta bine pe planseta, se intinde o foaie si se taie forme
rotunde cu un pahar a carui gura e trecuta mereu prin faina ca sa nu se lipeasca aluatul.
Rondelele se curata de surplusul de faina cu o pana, apoi se aseaza in tava unsa cu unt, se ung
cu ou si se presara cu cascaval sau chimen. Se coc la foc potrivit. Pogacelele se servesc
fierbinti ca gustare.

Niciun comentariu: