vineri, 17 octombrie 2008

Prajitura cu crema de lapte

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
Blat: 8 oua, 5 linguri ulei, 8 linguri zahar, 10 linguri faina, esenta rom; crema: 4 oua, 15
linguri zahar, 1 l lapte, 8 linguri faina, 1 lingura unt, esenta; pentru ornat: frisca, ciocolata rasa
Mod de preparare:
Blat: se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga zaharul si galbenusurile frecate cu ulei;
se adauga faina si romul amestecind usor. Se da la cuptor la foc potrivit cca.15 min.
Crema: se amesteca ouale cu zaharul, faina, esenta si o cana de lapte. Restul de lapte se pune
la fiert la foc mic si atunci cind fierbe se adauga compozitia de mai sus. Se fierbe cca. 10 min,
pina se ingroasa. Se lasa sa se raceasca complet.
Se taie blatul in 4 bucati egale si fiecare dintre acestea se taie transversal in doua parti. Se
umple cu crema fiecare parte.Se orneaza prajitura cu frisca si ciocolata rasa.

Niciun comentariu: