vineri, 17 octombrie 2008

Prajitura cu mere

Ingrediente:
5 mere (soiul Golden), 3 oua, 150 g miere, 150 g faina, 200 g unt.
Pentru caramel - 20 bucati de zahar (100 g). (pentru 6-8 persoane)
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180 grade si preparati zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu
fundul gros, zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se ingalbeneasca, turnati-l
intr-o forma cu pereti detasabili pe care-o inclinati pe toate partile, pentru ca zaharul ars sa
acopere atat fundul, cat si peretii. Curatati merele si taiati-le in sferturi. Topiti untul si
amestecati-l cu ouale, mierea si faina (in robotul de bucatarie sau cu telul). Asezati merele in
tava peste zaharul caramel, turnati peste ele aluatul si dati prajitura 40 de minute la cuptor.
Dupa ce o scoateti din cuptor, rasturnati-o pe un platou si serviti-o calduta sau rece.

Niciun comentariu: