marți, 21 octombrie 2008

Prajitura cu orez si fructe

Ingrediente:
Pentru aluat: 300 gr. faina, 100 gr. alune macinate, 200 gr. unt sau margarina, 100 gr. zahar, 1
zahar vanilat, un varf de cutit de sare, un ou.
Pentru umplutura: 3 oua, 500 gr. branza de vaci (slaba), 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri
lapte, 100 gr. zahar, 20 gr. amidon, 600 gr. orez fiert in lapte.
In plus: grasime pentru tava, 8 piscoturi, 600 gr. prune (rosii), 600 gr. mere.
Mod de preparare:
Aluatul: Se framanta un aluat fraged si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute la frigider.
Umplutura: Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu branza de vaci,
zeama de lamaie, laptele, zaharul si amidonul. Se incorporeaza orezul fiert in lapte si
albusurile batute spuma. Se intinde aluatul si se aseaza in tava unsa. Se presara deasupra
piscoturile zdrobite marunt. Se spala prunele, se scot samburii, se taie felii si se pun peste
aluat. La fel se procedeaza si cu merele curatate si taiate. Se acopera cu orezul, se baga la
cuptor si se coace 25 de minute la foc iute (200 C).
Apoi, se face focul mai mic (180 C) si se coace inca 35 de minute. Se stinge focul si se mai
lasa prajitura 10 minute in cuptor.
Specific: Franta

Niciun comentariu: