sâmbătă, 11 octombrie 2008

Pui cerchez

Timp de preparare: 50 min
Ingrediente:
1 pui, 3 catei de usturoi, 250 gr nuca, ½ piine veche, 1 cescuta ulei de masline, 1 virf de piper
rosu (boia iute)
Mod de preparare:
Se alege un pui mediu, se curata, se spala si se fierbe o jumatate de ora. Se scoate si se lasa sa
se raceasca. Miezul de piine veche, trei sferturi din nuca si usturoiul se sfarima cu blenderul si
se amesteca cu 2 pahare din apa in care a fiert puiul (racita in prealabil). Se mai amesteca 2
ture cu blenderul. Puiul racit se curata de piele si de oase si carnea se desface in fisii nu prea
marunte. Fisiile de carne se combina cu amestecul din blender. (Daca amestecul iese prea gros
se mai poate adauga 1/2 pahar din supa de pui). Se asaza in tava de servit si pe deasupra se
presara restul de nuca maruntita (nu pisata). In uleiul de masline incins usor se amesteca
boiaua iute si se toarna uniform peste amestec. Cu muchia furculitei se fac santulete.
Specific: Turcia

Niciun comentariu: