duminică, 19 octombrie 2008

Pui cu sunca si unt de sardele

Ingrediente:
8 fileuri mici de piept de pui, 3 linguri patrunjel verde tocat, 30 g parmezan (cascaval) ras, 2
lingurite coaja rasa de lamaie, 2 catei de usturoi presati, 2 linguri smantana acrisoara, 4 felii
sunca, 125 ml vin alb. Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, 4 fileuri de sardele (din
conserva), 2 lingurite mustar, 2 linguri zeama de lamaie, 125 g unt topit.
Mod de preparare:
Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se
amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde
amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se
pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun
fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se
dau 20 de minute la cuptor (180¡ C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge. Untul de
sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se
obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste
pieptii umpluti si se servesc imediat.
Specific: Italia

Niciun comentariu: