miercuri, 15 octombrie 2008

Pui haiducesc

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
3 pui mijlocii, 1 dl ulei, 4-5 buc. rosii bine coapte, 1 pahar vin, 100 gr. smintina, sare, piper,
patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Puii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza intr-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-
15 minute se adauga vinul. In timpul frigerii se stropesc cu sosul format. Rosiile spalate se
curata de pielite si seminte, se taie foarte marunt si se pun la fiert cca 10 minute. Cind puii sint
bine patrunsi se scot, se desoseaza (se scot oasele) si se portioneaza. Sosul format se amesteca
cu smintina, se potriveste de sare si piper si se mai fierbe cca 10 minute. Pe un platou decorat
cu frunze de salata verde se asaza carnea, se toarna deasupra sosul amestecat cu rosiile, apoi
se presara cu verdeata.

Niciun comentariu: