sâmbătă, 11 octombrie 2008

Pui Szechuan rapid

Timp de preparare: 15 min
Ingrediente:
2 piepturi de pui intregi sau 4 jumatati de piept de pui, 3 linguri amidon, 1 lingura ulei, 3 catei
usturoi tocati, 5 linguri sos soia, 1,5 linguri otet alb de vin, 6 cepe verzi taiate in bucati de 2-3
cm, ¼ pahar apa, 1 lingurita zahar, 1/8 lingura piper cayenne (se poate substitui cu ardei rosu
iute pisat sau boia iute)
Mod de preparare:
Se curata pieptul de oase si piele si se taie carnea in cubulete de 1-2 cm. Se treceti puiul prin
amidon. Se incingeti uleiul in wok sau tigaie si se adauga puiul si usturoiul. Cind puiul e putin
rumenit, se adauga sosul de soia, otetul, zaharul si apa. Se acopera si peste 3 minute se adauga
ceapa verde si ardeiul rosu. Se mai lasa 2 minute pe foc.Se servetste cu orez la aburi
Specific: China

Niciun comentariu: