vineri, 10 octombrie 2008

Pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc

Timp de preparare: 3 h30 min

Ingrediente:2 kg pulpa de miel, 10 linguri ulei de masline, 100 g unt, 200 g orez, 750 g rosii, 1 linguritafrunze de tarhon, frunze de busuioc, cimbru, 2 catei de usturoi, sare, piper, ½ lingurita boiadulce de ardei, 1 lingura rachiu de vin sau coniac, ½ lamiie

Mod de preparare:Pulpa de miel, bine spalata si frecata cu jumatate de lamiie si cu boia de ardei, se unge cu unsos preparat din frunzele de tarhon si de bususoic tocate si usturoi pus intr-o ceasca cu sare,piper si sase linguri de ulei de masline. Se amesteca si cu o pensula se unge bine pulpa cu totsosul. Se asaza intr-o tava in care se pun doua linguri de apa. Se frige 2 ore in cuptor incins,avind grija sa fie intoarsa din cind in cind. Separat, rosiile intregi rotunde se pun intr-o cratitacu 4 linguri de ulei de masline, in care se adauga o crenguta de cimbru, sare si piper. Se fierbdescoperite la foc potrivit ca sa scada si rosiile sa ramina intregi. Orezul ales se spala si sefierbe in apa cu sare. Se clateste in apa rece. Se asaza intr-o cratita, se acopera cu bucatele deunt si cu putin piper si se tine la cald. Cind pulpa este gata, se scoate pe o farfurie tinuta in apafierbinte si stearsa. Se asaza rosiile de jur-imprejur. Se toarna sosul intr-o sosiera fierbinte. Semai adauga 2-3 linguri de apa clocotita in tava ca sa se desfaca tot sosul si cind se pune lamasa, se toarna rachiul de vin sau coniacul peste friptura si se da foc.Se serveste cu orezultinut la cald si sos. Este o friptura pentru ocazii deosebite.Specific: Grecia

Niciun comentariu: