luni, 20 octombrie 2008

Ragú

Timp de preparare: 1 h30 min
Ingrediente:
3 cepe medii, 1 ardei gras, 2 morcovi, 10 catei de usturoi, lujeri (bete) de telina, 1 kg. carne
tocata (vita si porc), 250 ml vin rosu sec si mai putin aromat, 500 ml suc de rosii (rosii in
bulion tocate marunt sau date prin mixer/blender), piper, sare, ardei iute tocat marunt (boia)
Mod de preparare:
Se toaca legumele cat mai marunt, dupa care se calesc in putin ulei (preferabil de masline).
Se adauga carnea si se lasa sa se rumeneasca la foc iute (are tendinta sa se adune in cocoloase
si sa se lipeasca, de aceea se amesteca si se marunteste continuu).
Se adauga vinul si se reduce focul. Dupa ce a scazut bine, se adauga rosiile (sucul), se
condimenteaza si se lasa pe foc pana atinge consistenta potrivita (o pasta mai moale).
N.B. Carnea se poate inlocui cu 2-3 conserve de ton in ulei(se foloseste de la inceput uleiul
din conserve, adaugandu-se alt ulei numai daca este necesar), caz in care se pune vin alb,
sec.Se scoate cam ¼ din sos iar restul se amesteca cu 500 gr. paste (fierte in prealabil).
Cantitatea ramasa se pune in farfurii deasupra pastelor dupa care se presara cu
parmezan/cascaval ras si patrunjel.
Specific: Italia

Niciun comentariu: