luni, 20 octombrie 2008

Ravioli cu dovleac

Ingrediente:
Umplutura: 500 gr. dovleac, 2 linguri cozi de ceapa verde (taiate), 1 varf de cutit nucsoara;
Aluatul: 380 gr. faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, 1 ou batut usor (pentru uns);
Sosul: 125 gr. unt, cascaval ras, cozi de ceapa verde.
Mod de preparare:
Umplutura - Se coace dovleacul la foc potrivit (180 grade C) circa o ora, se lasa sa se
raceasca, se scot semintele, iar miezul se desprinde de coaja si se zdrobeste cu furculita. Apoi
se amesteca cu cozile de ceapa tocate marunt si cu nucsoara. Aluatul - Se pun intr-un castron
faina si sarea, se face o gropita la mijloc si se toarna cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet
cu furculita, pana ce se-ncheaga aluatul. Se aseaza pe o planseta infainata si se framanta pana
ce devine elastic si neted. Se ia o patrime din aluat si se intinde o foaie foarte subtire,
dreptunghiulara, apoi se intinde a doua patrime, avand grija ca foaia aceasta sa fie ceva mai
mare. Se ia cu lingura umplutura de dovleac si se pune gramajoare pe prima foaie, in randuri,
la distante de 5 cm. Aluatul dintre gramajoarele de dovleac se unge usor cu oul batut, dupa
care se aseaza deasupra foaia a doua. Se apasa cu degetele intre gramajoare, ca sa se lipeasca
foile de aluat, apoi se taie patrate, cu o rotita data prin faina sau cu un cutit ascutit. Se
procedeaza la fel si cu restul de aluat.
Se pune apa pe foc si cand clocoteste, se baga ravioli in oala si se fierb circa 4 minute. Se
scurg si se tin la cald intr-un castron. Se pune untul sa se incinga si cand s-a rumenit putin, se
toarna peste ravioli. Se presara cascaval ras si se garnisesc cu cozi de ceapa verde, taiate
rondele.
Specific: Italia

Niciun comentariu: