luni, 20 octombrie 2008

Risotto cu dovleac

Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
300 gr. orez, 2 felii mari de dovleac taiate cubulete, 1,5 l de zeama de carne sau de legume, o
ceapa mica, 2 linguri de ulei de masline, unt cit o nuca, jumatate de pahar de vin alb sec, 4
linguri de parmiggiano ras, sare, piper
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa citeva
minute sa se prajeasca. Se adauga jumatate de pahar de vin alb sec si se lasa citeva minute sa
se evapore. Se adauga dovleacul se lasa sa fiarba adaugind din cind in cind cite un polonic de
zeama fierbinte, amestecind mereu.
Cind este fiert, atit orezul, cit si dovleacul, se stinge focul, se adauga o nuca de unt si se lasa
sa se odihneasca 2-3 minute dupa care se serveste.Se pote servi cu parmiggiano ras
Specific: Italia

Niciun comentariu: