luni, 20 octombrie 2008

Rosii caramelizate umplute cu macedonia de fructe

Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
60g ananas, 1 portocala, 1 para, un mar verde,o banana, 50g pistachi proaspeti, 1 baton
vanilie, 15g stafide, migdale, alune, brandy,1 paharel de apa, 3 linguri de zahar, 1 lingura de
pesmet, 2,3 rosii
Mod de preparare:
Fructele, spalate se curata de coaja si se taie cubulete fine. Se maruntesc alunele si pistachi.
Intr-un castron se pune 1 lingura de zahar, cubuletele de fructe, stafidele, migdalele si se
adauga putin brandy si lingura de pesmet. se amesteca usor si se lasa la macerat. Intre timp se
spala rosiile, li se taie capacul de deasupra si se golesc de seminte. Dupa care se scurg de
lichidul ramas, se presara cu putin zahar dupa care se umplu cu macedonia obtinuta. Odata
umplute, intr-o cratita, pe foc moderat se adauga restul de zahar ramas, brandy-ul si se lasa sa
se evaporeze usor, dupa care se pune bastonul de vanilie si paharelul de apa. Cand fierbe, se
introduc rosiile care s-au acoperit cu capacelele inlaturate anterior si se lasa pe foc, dar
trebuiesc impermanenta mentinute umede cu lichidul format. Dupa cca 15-20 minute se scot
de pe foc, se aseaza pe un platou.Se pot servi impreuna cu inghetata de fructe sau de iaurt.
Specific: Italia

Niciun comentariu: