vineri, 10 octombrie 2008

Rulada de carne cu sos de iaurt

Ingrediente:Pentru tocatura: 1 felie de paine uscata, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 kg de carne de vita tocata,1 ou, 1 legatura de patrunjel, sare, piper, 2 lingurite de chimen, 200 gr. branza telemea,grasime pentru uns forma. Ca adaos de legume: 2 vinete, 1 catel de usturoi, 4 linguri deuntdelemn, 1 kg de rosii. Pentru sosul de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 gr.), sucul si coaja de la1/2 lamaie, 1 legatura de menta.Mod de preparare:Se inmoaie painea in apa. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se amesteca cucarnea tocata, oul, patrunjelul tocat si painea bine stoarsa. Se condimenteaza bine de tot. Seformeaza o chiftea lunga si plata, pe care se pun una langa alta bucati de branza taiate egal,care apoi se acopera cu marginile chiftelei, astfel incat sa fie plasate pe la mijloc. Se da oforma alungita tocaturii (ca o paine), care se pune intr-o tava unsa cu untdelemn. Se baga lacuptor si se lasa pana se rumeneste. Pentru adaosul de legume: Se spala vinetele, apoi se taiein bucati potrivite. Se curata usturoiul si se taie in bucatele. La o jumatate de ora dupa cerulada a fost bagata in cuptor, se pun langa ea vinetele si usturoiul. Se sareaza, se pipereaza, sestropesc cu ulei.Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Se taie in felii si se pun langa rulada, dupa alte 20 deminute.Se amesteca ingredientele pentru sosul de iaurt cu menta tocata. Se sareaza, se pipereaza.Rulada se serveste la masa cu garnitura de legume coapte alaturi, si deasupra cu sos de iaurt.Specific: Turcia

Niciun comentariu: