miercuri, 15 octombrie 2008

Rulada de cotlet cu pasta de mici

Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
cotlet desosat, pasta de mici, vin alb sec, usturoi, piper
Mod de preparare:
Se taie din cotlet suvite de 4-5 mm grosime si lungi de 15-20 cm, care sa aibe si putina
grasime, foarte subtirecel mult 2 mm. Se pune la bait facut din vin alb sec 150 ml, 5-6 catei de
usturoi pisati, piper boabe, cimbru, si se da la rece circa o jumatate de ora. Se scoate de la bait
si se pune pe fata fara gresime pasta de mici facutsa sul cat s-o cuprinda cotletul pe care in
coasem cu grija sa nu piarda suc la fript.
Se pune pe gratar cu jar nu prea iute si se intoarce mereu, cu pas mic mereu in aceiasi
directie,fara ca grasimea sa se arda prea tare. Se frige circa 25-30 minute ca sa fie patrunsa si
pasta.
Se poate face si in folie de aluminiu numai ca de frige 45-50 min la foc mai iute. Cand se
merge la iarba verde operatiunea se face de acasa si fiecare rulou se unge cu ulei si cu
mujdei.Se taie in rondele gorase de circa 1-1,5 cm grosime dupa care se scoate ata.

Niciun comentariu: