sâmbătă, 11 octombrie 2008

Salata chinezeasca

Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
1/2 varza, 3 morcovi, 2 castraveti, 5-6 catei usturoi, 3 linguri zahar, otet dupa gust, ardei rosu
iute sau praf de chili (1/2 lingurita), piper
Mod de preparare:
Se taie varza fideluta, morcovii si castravetii se dau pe razatoarea mare, usturoiul de toaca
marunt (in nici un caz nu se zdrobeste in presa). Separat se prepara o marinata din otet (cca
1/2 pahar), zahar si praf de chili sau ardei rosu iute taiat feliute subtiri. Se amesteca bine pina
cind se dizolva zaharul. Se toarna peste legume si se pune piper dupa gust. Nu se foloseste
deloc sare, intrucit ii schimba total gustul.Se poate servi dupa cca 1 h, dar este si mai buna a
doua zi, dupa ce legumele au absorbit otetul. Are un gust dulce-acrisor, picant.
Specific: China

Niciun comentariu: