luni, 20 octombrie 2008

Salata de cartofi italieneasca

Ingrediente:
750 gr. cartofi rosii (rezistenti la fiert), sare, 1 ceapa, 1/8 l apa fiarta cu Vegeta sau Knorr, 6
linguri de otet alb de vin, piper, 1 dovlecel, 6 linguri de ulei de masline (sau altul fin), 1/2
salata verde, 250 gr. rosii lungi (tata caprei sau altele de dimensiune mica), 150 gr. telemea,
100 gr. masline negre fara samburi, seminte de pin (se gasesc in comert, in pungulite, pot fi
inlocuite cu chimion), 1 catel de usturoi, 1 legatura de patrunjel.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii in apa sarata, vreme de 20 de minute. Se scurg de apa, se curata de coaja si se
taie felii.
Se curata ceapa si se taie in doua, apoi in felii putin mai grosute. Se fierbe in apa cu Knorr sau
Vegeta, impreuna cu 3 linguri de otet, sare, piper si un varf de cutit de zahar (lichidul trebuie
sa fie bine condimentat).
Se toarna lichidul cu ceapa peste cartofii taiati, amestecand usurel ca sa nu se sfarame si se
lasa sa se marineze o ora.
Separat, se curata dovleceii de coaja, se taie in doua, apoi in felii mai groase.
Se prajesc scurt, pe ambele parti, in doua linguri de ulei incins, apoi se lasa sa se raceasca.
Se spala si se alege salata, se pune sa se scurga in sita. Se spala rosiile si se taie in doua.
Branza de telemea se taie in cubulete. Se rumenesc semintele de pin intr-o tigaie fara untura.
Se amesteca restul de untdelemn, otet, sare si piper. Se curata usturoiul si se da pe razatoarea
mica. Se pun toate, impreuna cu maslinele negre, peste salata de cartofi. Se amesteca usor, se
presara deasupra patrunjelul tocat.
Specific: Italia

Niciun comentariu: