joi, 16 octombrie 2008

Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi

Timp de preparare: 25 min
Ingrediente:
2 dovlecei mai mari (cca 30cm lungime), 3 catei de usturoi, 1 lingurita Delikat, 1 lingurita
sare, maioneza
Mod de preparare:
Dovlecii se curata de coaja si se taie in doua pe lung, se scoate partea cu samburi din mijloc cu
o lingura, se taie bucati si se pun la fiert pentru cca 15 min intr-o oala cu apa clocotita in care
am pus si o lingurita cu Delikat. Se pun la scurs intr-o sita. Dupa ce s-a scurs apa si s-au racit
un picut se paseaza (prin sita), se adauga cateii de usturoi facuti mujdei (cu 1 lingurita rasa de
sare) si se amesteca bine. Dupa ce s-a racit de tot se adauga maioneza (dupa gust), se
omogenizeaza amestecul, si se da la frigider pentru doua-trei ore. Merge foarte bine alaturi de
chiftele (reci) si rosii.

Niciun comentariu: